Глория победи Ивана

Глория победи Ивана - E-Burgas.com

GloriyaВеликата Глория го направи! Близо 15 години тя се конкурираше за номер едно в поп-фолка с колежката си Ивана, но най-накрая успя да я надвие. Това е част от равносметката от Наградите на „Планета“, които бяха връчени преди дни.

За пореден път тя вдигна публиката на крака и всички припяваха нейните песни. След 20 години на сцената народът още я обожава и със сигурност можем да твърдим, че звездата на 40-годишната хубавица продължава да блести. Тя се развива с нови хитове и нови идеи, а доказателство за това е успехът, който пожъна през изминалата година. Албумът й „Пътеки“ бе избран за номер едно на 2013 година. K. Дори подигравката на телевизия „Планета“ с избора на балада номер едно – „Без думи“ на Цветелина Янева, вместо великия хит „Пясъчни кули“, не заличи факта, че зрителите все още обожават Глория. Малки и големи, всички я харесват.

 

 

С Ивана обаче нещата не стоят така. Тя тръгна стремглаво надолу малко след появата на Преслава. Освен че наградите намаляха, малките фенове все по-рядко почнаха да избират Ивана за своя любима певица. Може да се каже, че сходният стил с Преслава бе фатален в случая. Двете имат наистина велики песни, но се препокриват по отношение на масата фенове в поп-фолка. Докато Глория си спечели още преди години твърди почитатели, харесващи точно нейния стил.

 

Враждата между Глория и Ивана датира от почти 15 години. Глория се ползваше с репутацията на номер едно в поп-фолк средите, но през 1999 г. се появи Ивана, която със „Сто патрона“ завладя цяла България. Последваха ожесточени битки за слава между двете. Между 2003 и 2006 година Ивана откровено бе надминала Глория и стоеше на върха в жанра. След това обаче започна резкият й спад, докато Глория си поддържаше едно постоянно ниво с постоянни фенове.

 

И ето ги през 2014 година. Ивана даже не се появи на Наградите. Глория от своя страна спечели призове и възхити с изявите си на сцената. Дори се носи слух, че Ивана скоро ще се пренасочва от пеенето към собствен бизнес. Затова можем да твърдим с пълна сила, че Глория спечели голямата битка.

Kliuki.bg

Коментари

Още от последните новини