Гледаме руски филми пет поредни вечери на "Охлюва"

Гледаме руски филми пет поредни вечери на

В пет последователни вечери от 12 до 16 август на открита сцена "Охлюва" бургазлии и гостите на града ще се насладят на съвременно руско кино.

Начало на "Вечерите на руското кино" ще даде филмът "Нашествието" - фантастика, 2017 г. с режисьор Фьодор Бондарчук. Следва историческата драма "Собибор"-  2018 г. с режисьор Константин Хабенский. На 14-ти август /сряда/ киноманите ще се насладят на романтичната лента "Лабиринти на любовта", 2015 г. с режисьор Владимир Щерянов. Създателите на супер успешния руски ситком "Кухня", забавлявал публиката със своите 120 епизода побързаха да направят и два пълнометражни филма. Пригответе се за много безумни ситуации и смях с филма "Кухня. Последната битка", 2017 г. с режисьор Антон Федотов. Той ще се излъчи на 15 август. Последната лента от кино маратона е музикалната драма от 2017 година "Давай", с режисьор Кирил Плетньов.

Всички прожекции са с вход свободен и започват в 21.00 часа.

Тази вечер в 17:00 часа в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино" се открива и експозицията "От все сърце". Изложбата, обединява над 40 творби на 16 руски художника, живеещи в различни краища на България.

Класика и импресионизъм, маслена живопис и батик, керамика и графика са включени в експозицията.

"Ние се опитваме да намерим културните кодове, позволяващи да прокараме пътищата от сърцата на художниците към сърцата на зрителите", споделя Олга Рибакова, организатор на изложбата.

Изложбата е част от проявата "Руските сезони в България", осъществена от "Сдружението на руските художници в България" с подкрепата на Генералното Консулство на Руската Федерация във Варна и подкрепата на Община Бургас.

Инициативата се реализира със съдействието на Община Бургас.

Коментари

Още от последните новини