Глас край Бургас: Нямаме път до вилите си, сложете поне фризован асфалт

Глас край Бургас: Нямаме път до вилите си, сложете поне фризован асфалт - E-Burgas.com

За направата на пътна настилка до вилите им настояват собствениците от вилна зона. “Боровете“ край бурагския квартал “Банево“. Те са внесли подписка в Общински съвет - Бургас, в която са се подписали 16 души. Хората настояват до вилната зона да бъде изграден поне някакъв път от фризован (отпадъчен) асфалт, който да ги свързва с квартала. 

"Единствената връзка до домовете ни е черен път, който е в много лошо състояние. След всеки дъжд и сняг, преминаването става почти невъзможно и сме принудени да газим в кал и дупки за да се приберем в домовете си . Липсата на асфалтова настилка и многото дупки по пътя и улиците , водят до повреди и много бързо амортизиране на минаващите транспортни средства и създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия.Състоянието на пътя и улиците след изминалата зима се влоши още повече и достъпът до домовете ни е изключително затруднен." пише писмото към в подпиката.

Те молят община Бургас да отдели необходимите средства за полагане на фирозван асафлт върху черния път. Желанието им ще бъде разгледано от комисиите по "Устройство на територията" и "Общинска собственост и инвестиционна политика" към Общински съвет - Бургас. 

 

 

Коментари

Още от последните новини