Германец опита да прекара 135 ампули тестостерон през Лесово

Германец опита да прекара 135 ампули тестостерон през Лесово - E-Burgas.com

18 кутии, съдържащи 135 ампули тестостерон, откриха митническите служители на Митнически пункт Лесово под седалка на микробус с немска регистрация.

Превозното средство пристигнало на МП Лесово от Турция на 20 август около 23 часа вечерта. Шофьорът, който пътувал със спътник, заявил пред митническите служители, че няма нищо за деклариране.

При последвалата митническа проверка на превозното средство и багажа на пътниците, митническите служители откриват под дясната седалка до водача на микробуса, в картонен кашон с поставени отгоре лични вещи, 13 кутии, съдържащи по 10 ампули по 1ml инжекционен разтвор с надписи „Testosterone Enanthate 250" и 5 кутии, съдържащи по 1 брой ампули по 10 ml с надписи „Testosterone Enanthate-Medivia". Контрабадните общо 135 ампули тестостерон във фабрични опаковки са иззети.

Шофьорът на автомобила - немски гражданин, е посочил в писмените си обяснения, че ампулите са негови и ги е закупил в Турция за свой приятел в Германия. Срещу нарушителя е съставен акт за нарушение на разпоредбите на Закона за митниците.

Коментари

Още от последните новини