ГЕРБ издигат кмета на Бургас за президент

Димитър Николов, който от почти 10 г. безапелационно печели изборите за кмет на Бургас е кандидатурата на ГЕРБ, пише електронното издание skandal.bg. Най-голямо желание е имало за Йорданка Фандъкова, но  тя категорично е отказала. Основната причина е, че в София предстоят в близките години важни за страната събития и едни частични избори ще затруднят изпълнението им.

Натежал е и довода, че се прекалява с женското присъствие. На Парламента Цачева, МВР Бъчварова ако и Президент и Главнокомандваш е жена става много.

От социологическите проучвания възложени от ГЕРБ на Боряна Димитрова е станало ясно, че формулата Дама може и да не сработи най вече заради бежанската вълна. Изследването е показало още, че при всички случаи балотаж ще има.

Кой е Димитър Николов?

Димитър Николов Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година.

Димитър Николов има магистратура по финансов мениджмънт от Стопанската академия в Свищов и професионална диплома по мениджмънт от НБУ. Майка му Милка Николова е дългогодишен директор на СХЕУ „Св. св. Кирил и Методий“, Бургас.

В периода между 1998 и 2006 година Николов е изпълнителен директор на „Победа“ АД. През 2006 година за кратко е управител на „КБС“ ООД, Бургас.

Бил е регионален координатор на ГЕРБ в Бургас, заместник-председател на Бургаската търговско-промишлена палата, председател на Консултативния бизнес съвет в Бургас, председател на Комисията по икономика и инвестиции в Общинския съвет на Бургас, регионален председател на КРИБ в Бургас. Член е на настоятелството на Бургаския свободен университет.

През 2007 година Димитър Николов е издигнат от партия ГЕРБ като кандидат за кмет на Община Бургас, подкрепен от десните сили в града. На местните избори през същата година успява да спечели на втория тур с 62,37% срещу Валери Симеонов, подкрепен от Коалиция Атака. На втория конгрес на ГЕРБ на 10 януари 2010 година Николов е избран за член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ - най-висшия ръководен орган на партията.

На местните избори през 2011 г. Димитър Николов е преизбран за кмет на Община Бургас, като отново е подкрепен от десните партии в града. Той успява да спечели 70,86 % от гласовете на избирателите. На местните избори през 2015 г. е преизбран за трети път с резултат от 84% от подадените гласове.

Женен е, има 3 деца - момиче и 2 момчета.

Сподели новината:

Коментари