Георги Първанов в Бургас: Със сигурност няма да ме видите като вицепрезидент

Георги Първанов в Бургас: Със сигурност няма да ме видите като вицепрезидент - E-Burgas.com

Антон Коджабашев е новият-стар председател на партията в областта

Това каза днес лидерът на политическата формация АБВ Георги Първанов след партината конференция, която се проведе в Бургас, като не даде ясен отговор ще се кандидатира ли отново за президент.

В тази връзка, около евентуалната му кандидатура и това как би се тълкувала Конституцията относно правото на президента да се кандидатира след два последователни мандата, той отказа да коментира, макар че има свое мнение. „Там има и друг текст, с друго звучене, и е право и задължение единствено на Конституционния съд да прави своето миродавно тълкуване по въпроса. Тези, които ги е страх от моята кандидатура могат да направят едно питане и по този начин да си решат проблема далеч преди изборите“, каза Първанов.

Въпреки че не пожела да коментира президентските избори, особено опонентите от другите партии, той добави, че Цветан Цветанов си очертавал профил, който изключвал сегашния президент Росен Плевнелиев и по този начин  поставял под съмнение евентуална кандидатура на премиера Бойко Борисов.

АБВ също ще излъчи своя кандидатура, но това официално нямало да стане преди висшия форум на партията в средата на май. „Имена не се коментират, само политики – вие знаете, че никой друг не прави това, което прави АБВ – формираме политика и дебатираме публично“, лаконичен бе Първанов.

Междувременни очаквано днес като предсдател на Областният съвет на АБВ бе преизбран Антон Коджабашев. Негови заместници остават Александър Стефанов и Драгомир Попов.

От партията споделиха още, че Бургас ще бъде домакин на национална дискусия, която може би ще постави акцент върху социалните проблеми на младите и старите хора. На днешната конфереция, на която присъстваха делегати от 13 общини бил подчертан въпросът за социалния президент  - дали има място за социални ангажименти в работата на държавния глава.

Коментари

Още от последните новини