Георги Базотев с апел за препроектиране на Океанариума, за да се спаси Конната база (Видео)

Георги Базотев с апел за препроектиране на Океанариума, за да се спаси Конната база (Видео) - E-Burgas.com

Георги Базотев е популярен бизнесмен в аптекарския бизнес, но паралелно от години насам, той е сред тези които възраждат и развиват конния спорт у нас. Развива успешна концепция по европейски модел и не щади средства и нерви. Усилията му се признават дори и от конкурентите, но всичко това се оказвало доста скъпо удоволствие. А възвръщаемостта била нищожна.

Президент е на "Хан Крум" Бургас, а конната база която ползва титулувания клуб е общинската такава в Парк Езеро. Тя обаче всеки момент да бъде закрита и да бъде преместена на доста километри разстояние, като се губи нужната логистиката. Преместена защото попада в спектъра на концесията за Океанариум върху общински терен. Скъпоструващият проект все още е не е стартирал, а и законовия срок от пет години изтича. Налице са обаче индикации за "рестарт" с нов инвеститор.

Тази рокада трябва да се използва умело според Базотев и той апелира за препроектиране на Океанариума и целия комерсиален проект с водни атракциони, хотели и ресторанти. Крайната цел на "редакцията" на концесията е Конната база да бъде изкарана от рамките на мащабния проект, за да продължи да съществува и да се развива на това място което е. В противен случай се обезмисляло всичко.

Преместването в кв. Ветрен, което се извежда като алтернатива, не било сполучлив ход за всички заинтересовани страни според него. Повече подробности по тази и други теми, вижте и чуйте във видеото по- надолу.

Източник: uniconbg.com

Видео
Коментари

Още от последните новини