Генерал Радев в задочен спор с Николов, но не за президентския пост

Генерал Радев в задочен спор с Николов, но не за президентския пост  - E-Burgas.com

Кандидатът за президент на БСП не е съгласен с плана на кмета на Бургас за бившeто летище в Равнец

Кандидатът за президент на БСП влезе в задочен спор с кмета на Бургас Димитър Николов, но причина за това не беше евентуалното номиниране на градоначалника за президентските избори. Оказа се, че бившият командир на Военновъздушните сили е твърдо против изоставеното военно летище край Равнец да се превърне в индустриален парк, каквито са амбициите на Николов. Припомняме, че вчера кметът за пореден път подчерта, че общината ще направи всичко възможно да си вземе имота от държавата. 

Според Румен Радев затриването на което и да било военно или гражданско летище би било огромна грешка. Той подчерта, че Черноморският регион е с изключителна важност за Военновъздушните сили на България, като в последно време все по-често се налага изтребители да летят към морето и да патрулират навътре в територията му. 

Самият генерал Радев е прекарал дълги години в авиобазата в Равнец, където се е издигнал от младши пилот в 15-ти изтребителен авиополк до заместник-командир по летателната подготовка на 5-та изтребителната авиобаза.

Кандидатът на БСП заяви още, че не смята да сменя подходя си към в кампанията, дори ако ГЕРБ реши да се спре на кандидатурата на Димитър Николов. Според него, който и да бъде кандидата на основния опонент, той ще бъде "аватар на Бойко Борисов" и ще управлява под неговия натиск. 

Коментари

Още от последните новини