ГДБОП задържа общо 20 души в Бургас и София в днешната акция

ГДБОП задържа общо 20 души в Бургас и София в днешната акция - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Общо 20 души са задържани в Бургас и София при операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП срещу организирана престъпна група за разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура.

В ранните часове на деня започна съвместната операция на ГДБОП, Специализираната прокуратура и ОДМВР – Бургас по неутрализиране на организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на Бургас и София.

Общо 20 лица – 12 в Бургас и 8 в столицата, са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. Продължава събирането на доказателства, предстоят и разпити на свидетели. След преценка на доказателствата, наблюдаващият делото прокурор ще определи какви обвинения и на кои лица да бъдат повдигнати.

Припомняме, че сред задържаните в Бургас е Тодор Атанасов - Томи Черния. Официално Черния се занимава с недвижими имоти, но срещу него има две висящи производства за изнудване, както и за инцидент с автомобил, при който пострада друг собственик на фирма за недвижими имоти.

Част от арестуваните са фенове на футболен клуб „Левски“. Претърсвани се апартаменти, направен е обиск във фен клуба на „Левски“ в центъра на града.

Засилено полицейско присъствие има в центъра на Бургас, както и на входа и на изхода на града.

Коментари

Още от последните новини