Гасиха пожар на кораб при учение в Бургас

Гасиха пожар на кораб при учение в Бургас - E-Burgas.com
БГНЕС

Пожар на кораб на пристанище Бургас наложи спешна евакуация на екипажа. Екип на пожарната, гражданска защита и български червен кръст се включиха в спасителната операция. За щастие ситуацията не е инцидент, а част от тактическо учение на военноморските сили, предаде кореспондент на БГНЕС.

„Само три минути бяха нужни да окажат помощ на трима ранени. Единият тежко ранен, другите двама с наранявания на крайниците, дълбоки изгаряния от пожар на кораба. В реална ситуация наистина ние сме готови да реагираме до идването на медицинската помощ“, каза Здравка Атанасова от БЧК. Към спасителните екипи се бяха включили и доброволци.

Учението е възможност на служителите на няколко различни звена да тестват и усъвършенстват уменията и координацията. „В реална ситуация ще бъдем много по-бързи и тогава обстановката е по-различна. Сега, в такива учения се набляга на детайли по възможно най-безопасен начин да мине за всеки служител“, уточни началникът на група към РДПБЗН Асен Асенов.

Тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби „Черно море 2018”, е заключителен етап от подготовката за предстоящото през месец юли национално военноморско учение с международно участие „Бриз 2018”.
 

 

Коментари

Още от последните новини