Фрапорт Туин Стар взе наградата на германската икономика в България

Фрапорт Туин Стар взе наградата на германската икономика в България - E-Burgas.com

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, оператор на летищата във Варна и Бургас спечели престижната награда на германската икономика в България в надпреварата за първата категория „Голямо предприятие“. Почетната статуетка беше връчена на Улрих Хеппе – Главен изпълнителен директор на компанията по време на официалната церемония по награждаване в София.

„Голяма чест е за мен да получа тази награда от името на целия екип в България.  През 2016 година Фрапорт Туин Стар отчете исторически ръст на обслужените пътници – 22%.  Което показва, че България е много красива страна и привлича много туристи, както и, че на това прекрасно място може да се прави успешен бизнес.“, каза Улрих Хеппе по време на връчването на наградите.

През 2016 г. Фрапорт Туин Стар  инвестира над 12 милиона лева на двете летища. Компанията реализира рекорден ръст на обслужените пътници от и до Германия, общо 38% ръст за двете летища. Бяха наети с 31% повече сезонни служители спрямо лятото на 2015 г.

Конкурсът отличава развитието на бизнеса, който допринася за двустранните отношения България-Германия. Победителят във всяка категория беше определен от жури от представители на бизнеса, политиката и дипломацията. През последните 10 години „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД инвестира в развитието на двете морски летища над 350 милиона лева.

Коментари

Още от последните новини