Фотопленер събира любители на природата в Поморие

Фотопленер събира любители на природата в Поморие - E-Burgas.com
Снимки Веселин ГРАМАТИКОВ

Пленерьт " Вечният пьт на птицте" ще събере заедно фотографи от цялата страна в Поморие. Събитието ще продължи четири дни-от 4 до 7 май 2017 г. В него се очаква да се включат любители на природата, които обичат да снимат птици, тъй като районът около морския град се отличава с изключително богато разнообразие и голяма концентрация на различни видове мигриращи и гнездящи пернати.

За въоръжените с камери любители и професионалисти ще бъде подготвена богата програма с поредица от възможности да запечатат красиви мигове сред природата. Те ще бъдат на някои от най-интересните местообитания около Поморие и Бургас, които предлагат отлични възможности и за пейзажна фотография. През цялото време ще ги придружава опитен водач, който познава района отлинчно. Участниците ще имат възможност да посетят природозащитен център "Пода" и посетителски център "Поморийско езеро". Там ще се проведат беседи и наблюдения. 

Събитието се организаира от Веселин Граматиков и "Ариестур" ООД, със съдействието на Община Поморие, Фото Форум, Nikon - България, Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), Зелени Балкани, Българска фондация Биоразнообразие и Фейсбук групата на Българските фотографи на диви животни Bulgarian Wildlife Photographers.

"Решихме събитието да се проведе във време, което да гарантира голямо видово разнообразие и голяма концентрация на птици. Освен това то ще съвпадне с ежегодно провеждащия се панаир на "Гергьов ден" в град Поморие", каза за e-Burgas Веселин Граматиков.

Вижте галерията с фотографии на интересни видове птици, заснети от Веселин Граматиков на местата, които участниците ще посетят.

Повече информация за събитието на:

https://www.facebook.com/events/1735681003173073/

Галерия
Коментари

Още от последните новини