Фотофиниш за кандидатите да строят басейна в "Славейков"

Фотофиниш за кандидатите да строят басейна в

Съвсем малка разлика в цената дели предложенията на двете фирми, които кандидатстват за строителството на спортния комплекс в "Славейков". Това стана ясно на днешното отвраряне на ценовите оферти в откритат процедура за изпълнението на проекта. 

Припомняме, че във втората поред обществена поръчка взеха участие само две фирми - ДДЗД "Бургас Спорт 2016" и "Джи Пи Груп" ООД. В първото сдружение участват фирмите "Арете строй" и "Алфа билд инженеринг", а втората компания е свързана с изпълнителния директор на "Лукойл България" Валентин Златев,

Изборът на изпълнител обаче се очертава да бъде изключително трудено, тъй като и техническите предложение и ценовиете оферти се оказаха с много близки резултати. Резултатът на ДДЗД "Бургас Спорт 2016" от сбора на всички показатели е 27 точки, докато "Джи Пи Груп" ООД получават 26,92 точки. Подобна е ситуацията и при ценовите оферти. Първите са предложили да построят спортния комплекс за сумата от 16 631 321 лв, а вторите 16 648 188 лв. Така и двете фирми се вписват в прогнозната стойност, която е 16,8 млн. лв. с ДДС. 

Aко всичко върви по план, то до спортният комплекс в парк "Изгрев" трябва да бъде изграден до две години. Той ще включва закрит плувен басейн, игрище за футбол и трибуни на открито. 

Коментари

Още от последните новини