Фонтанът в Морската - с ефекти и ще пее

Фонтанът в Морската - с ефекти и ще пее - E-Burgas.com

Някои от проектите, които община Бургас се кани да изпълни презентираха днес от местната администрация. Сред тях са обновяването на сградата на НХК и тази на Немската болница, която трябва да стане модерна библиотека, реконструкцията на фонтана до лятната сцена "Охлюва" , както и санирането на многофамилни жилища. 

Всички те са част от програмата "Обновяване на градската жизнена среда в северна промишлена зона и южна промишлена зона". Срокът на изпълнението на проектите е 24 мес. и предвижда подобряване на културната и бизнес среда в Северна и Южна промишлена зона.

Един от интересните акценти в програмата е проектът за реконструкция на част от Морската градина. Той предвижда напълно обновление на фонтана до КЦ "Морско казино".

"Фонтанът ще бъде много по-интересен и различен и аз мисля, че по-голямата чат от хората ще харесат новия вариант. Постарали сме се да удовлетворим гражданите“, коментира зам.-кметът по строителството Чанка Коралска. По думите й той няма да се различава много от досега познатия, но със сигурност ще е по-интересен, тъй като ще бъде с ефекти и музика.

Друг акцент в проекта за обновяване на градската среда е пълното преобразяване на сградата на НХК и прилежащите към нея площи.

Сред дпроектите е и този, който ще превърне Немската болница в средище на културата в Бургас.

Освен библиотека, там ще бъдат обособени изложбени зали , както и помещения , в които ще се провеждат различни културни мероприятия. 

Коментари

Още от последните новини