Фондация „Евгений Мосинов“ ще подпомага студентите от Бургаски свободен университет (СНИМКИ)

Адвокатски кантори от цялата страна подкрепят инициативата, която има за цел да мотивира талантливите бъдещи юристи

Фондация „Евгений Мосинов“, създадена в памет на видния бургаски юрист и преподавател, ще подпомага и стимулира талантливи студенти от Бургаския свободен университет. Инициативата е дело на съпругата на адвокат Мосинов – Илияна Мосинова и е подкрепена от големи кантори от цялата страна, колеги и приятели на юриста.

Нейната същност бе представена официално днес, на специална пресконференция в БСУ, в която участие взеха Илияна Мосинова, почетният президент на университета проф. Петко Чобанов и ректорът проф. Галя Христозова.

Фондацията ще насърчава и подпомага участието на студенти от университета в научни изяви, обучителни семинари с представители на държавни, общински институции, с представители на съдебните власти, с неправителствени организации, с представители на академични общности и др. в областта на правото.

Проф. Чобанов припомни, че Евгений беше един от най-отдавнашните преподаватели в университета, от самото му създаване. „Харесваше му преподавателската работа, студентите също го харесваха. Той е и първият редактор на авторитетното научно списание „Юридически сборник“, което е негова идея, и в което днес юристи от цялата страна публикуват научната си дейност. Подпомагането на талантливи студенти е точно това, което Евгений може би най-много би искал“, сподели пред журналистите почетният президент на БСУ.

Според ректорът на университета проф. Галя Христозова фондация „Евгений Мосинов“ ще бъде именно онзи ракетоносител, който ще изстреля ученолюбивите студенти в орбитата на тяхната успешна професионална реализация. „Благодарни сме, че ще бъде обърнато специално внимание на различни изяви на студентите от нашия университет и ще бъдат окрилявани да се справят с онова, което им предстои в бъдещето“, заяви проф. Христозова.

Илияна Мосинова сподели, че фондацията ще бъде подкрепяна от големите адвокатски кантори не само в Бургас, но и в София, Пловдив и други градове от страната, като в момента е дадено само началото, а развитието й тепърва предстои.

Сподели новината:

Коментари