Фирмите поддържащи магистралите, трябва да следят състоянията на оградите

Фирмите поддържащи магистралите, трябва да следят състоянията на оградите - E-Burgas.com

Служителите на пътноподдържащите фирми, отговарящи за поддръжката на съответните автомагистрални участъци, извършват ежедневни огледи и когато констатират пробив в мрежите за животни, предприемат незабавни действия за тяхното възстановяване. Това обясни Агенция "Пътна инфраструктура" в отговор на въпроси на "Дневник".

Повод за тях стана разпореждането на премиера Бойко Борисов по време на правителственото заседание в сряда министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и министърът на вътрешните работи Младен Маринов да предприемат спешна проверка на загражденията по магистралите. Това се наложи, след като в неделя кон излезе в участък на магистрала "Тракия" и в него се блъсна кола.

По случая не е изяснено все още дали конят е излязъл през дупка в ограждението, каквато се видя, че има, в репортаж на "Нова телевизия" от мястото, или това е станало през пътна връзка, където ограда няма.

От подобно разпореждане би имало нужда, ако няма вменени подобни задължения на никоя институция или компанията. От отговора на пътната агенция до "Дневник" обаче се разбира, че въпросът е уреден и задължението е на фирмите за пътна поддръжка.

Дупките в мрежите най-често се появяват вследствие на действия на недобросъвестни граждани с цел нерегламентирано пресичане, обяснява още пътната агенция.

Коментари

Още от последните новини