Фестивал на крафт бирата събира най-добрите пивовари в Бургас

Фестивал на крафт бирата събира най-добрите пивовари в Бургас - E-Burgas.com

В разгара на лятото бургаската пивоварна "Метълхед" организира със съдействието на Община Бургас дебютното издание на фестивал за всички фенове на крафт бирата! Metalhead Beer Festival ще се проведе на 3 и 4 август в парк "Минерални бани". Участие в него вече потвърдиха 10 от най-известните крафт пивоварни в България. Очаква се да се присъединят и още производители.

Събитието ще бъде мащабно и изпълнено с приятни емоции. Локацията е много предразполагаща за това. Под дебелата сянка в парк "Минерални бани" ще е прохладно и лятната жега няма да се усеща силно. Мястото е благоустроено през последните години от Общината, социално, харесвано и посещавано. Дотам се стига и с автомобил, и с градски транспорт. Организаторите ще предложат вкусна храна, традиционни и нетрадиционни мезета за бирата, съобразени с претенциозния август. За ценителите на живата музика ще бъдат поканени млади рок изпълнители и поп ентусиасти, които ще вдигнат купона на макс. В съпровождащата програма на Metalhead Beer Festival ще има стрийт спортове - скейтбординг, каране на кънки и други забавления.

Главните организатори на събитието са двамата инвеститори на новата крафт пивоварна за ценители Ганчо Кожухаров и Митко Митев. Самата производствена база се намира именно в парк "Минерални бани".

До момента "Метълхед" са създали и предлагат на пазара седем вида бира с уникален вкус. Продуктите им носят имената на знакови песни от култови метъл банди - Your girlfriend's girlfriend, Lickitup, Space Lord, Hop Suey, Metalingus, Sweet stout of mine, Headbangers boil.

Коментари

Още от последните новини