ЕВН за случая в Сарафово: Жената не дължи нищо допълнително, просто бе станало техническо объркване на имотите

ЕВН за случая в Сарафово: Жената не дължи нищо допълнително, просто бе станало техническо объркване на имотите - E-Burgas.com

Потърпевшите: Не ни информираха за предходно задължение, което искат сега, можем да ги съдим за неудобство

От ЕВН отговориха по повод жалбата на жената от Сарафово, която се оплака, че трябва да заплаща два пъти една и съща фактура, за която ви разказахме тук. От енерго разпределителното дружество твърдят, че жената няма да плаща нищо допълнително, просто ставало дума за техническо объркване на различните имоти.

„Случаят е следният – просто става въпрос за разменени електромери при монтажа, техническа грешка, а не някакви надплащания или грешни фактури. Госпожата явно не се е съобразила, че плаща на другия имот“, коментираха от ЕВН.

Оттам коментираха още, че колкото и рядко да се случва има такива случаи с объркани електромери, но хубавото е, че винаги след това се оправяли самите фактури. В конкретния случай общо 3 броя фактури са били коригирани така, че всеки елетромер да си отразява реалното потребление към всеки етаж или имот. Това са фактурите от ноември, декември и януари, твърдят още от енергото. Оставало й да запалти полседната фактура, за която пуснала и жалбата в размер на 144,91 лв. На горния етаж, където всъщност не живеел никой, също имало предходни задължения, категорични са от ЕВН.

Вчера сестрата на жалбоподателката, чиито етаж е нейна собствност, дори ходила до централата на дружеството в Пловдив, където я информирали, че сестра й от първия етаж, дължи и друга предходна сметка, която преди това никъде не била опомената в писмата, които тя получавала за окончателните сметки след коригирането на електромерите.

„Сега заради това можем да ги съдим заради неудобството, че не са ми пояснили какви са тези неща, каква е тая сметка, защото аз пътека направих  в централата и нищо не можаха да ми кажат конкретно. Едва вчера, когато сестра ми отиде в ЕВН в Пловдив й обяснили това нещо. Това не е опоменато в сметката ми, писани са само тия сметки, които аз съм си платила, а този ток, който са ми го отразили, към 90 лв., изобщо не е бил отразен. Едва вчера го разбрахме това нещо, сестра ми ходи да си губи времето само. В писмото, което аз получих със задълженията ми не бе отразена тази сметка, това е генерална тяхна грешка, и ми идва като гръм от ясно небе“, каза жената от Сарафово.

Затова тя и съпругът им обмислят да заведат дело за неудобства и заради генералната, според тях, грешка.

Коментари

Още от последните новини