Евгений Мосинов: Продават се общински жилища, а не е построено нито едно през този и последните два мандата

Евгений Мосинов: Продават се общински жилища, а не е построено нито едно през този и последните два мандата - E-Burgas.com

Гласуваме да се продадат осем общински жилища, колко сте построили за този мандат и предходните два? Нула! Това обясни общинският съветник Евгений Мосинов пред колегите си, които днес гласуват за превърналата се в масова продажба на жилища от общинския фонд. На днешната сесия местните политици гласуваха положително за общо осем жилища.

Мосинов сподели, че липсват ясни и точни правила, по които общината предоставя терен на съсобственик срещу обезщетение. Той припомни, че през последните години са въведени в експлоатация едва шест-седем общински жилища в кооперация в ж.к. „Изгрев“, където договорите били сключени преди това. Той припомни и на съветниците от ГЕРБ разправията с израелския гражданин за една втората идеална част, която общината продаде в т.нар. Арменска махала в историческия център на Бургас, на една пряка от бул. „Булаир“, за 90 000 лв.

„Първо вижте какви са цените там. Можехме лесно да я разрешим чрез подобната форма за строителство срещу обезщетение  щом таз къща е толкова самосрутваща се. Много бързо можеше да се издаде една заповед за премахване на къщата и теренът щеше да бъде празен. Аз не считам, че общинските жилища са ви достатъчни, имате 309 човека в списъка“, каза Мосинов.

„Очевидно е, че общинските жилища са недостатъчни, ако бяха достатъчни щяха да бъдат празни, а ние имаме хора с молби, които вие не можете да удовлетворите. Ще ви напомня едно ваше решение преди, когато поискахте от общинската администрация да се посочат парцели най-вече в „Меден рудник“ за жилища. Какво направихте след това?“, попита риторично Мосинов колегата си от ГЕРБ д-р Душепеев, с когото влязоха в спор по темата.

Строителния зам.-кмет Чанка Коралска пък заяви, че е залята с жалби от граждани, които искат изграждане и ремонти на улици и осветления. „Това става единствено със средства, които като започнем да ги разпределяме или пък да се гласуват допълнително, са необходими приходи. Затова ви призовавам, когато гласувате докладните, да имате предвид и тези неща“, каза Коралска.

В крайна сметка с масовия глас на съветниците от ГЕРБ жилищата ще бъдат продадени.

Коментари

Още от последните новини