Евгений Мосинов: Целта ми е БСП да стане непреодолим фактор в общински съвет

Евгений Мосинов: Целта ми е БСП да стане непреодолим фактор в общински съвет - E-Burgas.com
10951471_775082099229447_1620380143_n   Първа среща  с медиите, след като беше преизбран за общински лидер на БСП направи Евгений Мосинов. Той сподели пред медиите ,че левицата  има силите и възможностите да генерира и реализира идеи. "Преди конференцията направихме над 120 събрания видяхме и изслушахме проблемите на хората. Имам вече самочувствието,  че съм единственият лидер на партията в този град избиран два пъти на тайно гласуване. Готов съм и съм зареден за работа. Ще имаме редица мероприятия , пикът ще е май юни месец. Ще отбележим  90 години от бургаската комуна, 70 години от бягството от ов. Света Анастасия"-каза Евгений Мосинов. Той сподели,че най-важният и сериозен ангажимент са предстоящите местни избори. "Ще имаме кандидат за кмет, ще представим идеята си за един по-социален Бургас. И Ви обещавам приятни изненади в листите за съветници. Няма да крия, че целта ми е да станем непреодолим фактор в общинския съвет. "-каза още Мосинов. И допълни : "Лично аз още не съм решил  дали ще се кандидатирам за кмет. Не знам дали кандидатът за  кметът ще се казва Евгений Мосинов,. Парадоксалното е, че самият кмет Димитър Николов три пъти ме номинира за кмет в емоционалните си изказвания в Общински съвет. Не е задължително аз да бъда кандидат за кмет, кметът трябва да е смел и компетентен човек".
 Следващата седмица ще има срещи с  с леви патриотични организации и ще се търсят разумни решения за предстоящите местни избори
 Общинският лидер на БСП категорично подчерта, че на идната сесия съветниците от левицата няма да подкрепят бюджета по ред причини. Като най-важните аргументи ще бъдат посочени на заседанието на местния парламент, което е във вторник /17. 02/. "Представяте ли си, че приемаме бюджет без отчет за изпълнението на предходния бюджет. Как да подкрепим този. И още-аз се опасявам,  че не е предвидено финансиране за някои обекти-Зала АРЕНА-Бургас, например. Освен това не съм съгласен с малкото заделени средства за социални дейности. Но на предстоящата сесия ще разберете точно аргумените ни."
Мосинов сподели,че има много въпроси, които трябва да се зададат на кмета Димитър Николов. И той е длъжен да отговори, тъй като засягат хората, живеещи в Бургас.  
Коментари

Още от последните новини