Ето за какво можете да се изследвате с отстъпка в лаборатория „ЛИНА” през юли и август

Ето за какво можете да се изследвате с отстъпка в лаборатория „ЛИНА” през юли и август - E-Burgas.com

През месеците юли и август медицинска лаборатория „ЛИНА” организира три кампании с профилактични изследвания на по-ниски цени. Те се извършват в самостоятелните филиали на „ЛИНА” в област Бургас, както и в лабораторията на ул. „Д-р Анастасия Железков” №40 в град Варна. Кампаниите включват пълно изследване на кръв и урина в комбинация с туморен маркер на простатна жлеза (PSA) или на яйчници  (CA 125), проследяване нивата на тиреостимулиращия хормон на щитовидната жлеза (TSH) и изследванията, необходими за лична здравна книжка.

„В пълното изследване на кръв и урина са включени 26 показателя - пълна кръвна картина с диференциране на левкоцитите (белите кръвни клетки) по групи, изследване на урина и скорост на утаяване на еритроцитите. Също и показателите на въглехидратната, мастната, белтъчната обмяна, анализ на електролити, кръвна захар, добър и лош холестерол, триглицериди, общ белтък и албумин, калций, фосфор, калий, натрий и хлориди. Изследването проследява нивата на уреята, креатинина, пикочната киселина, ензимите АСАТ, АЛАТ, ГГТ и други. Диагностичният пакет е допълнен от туморен маркер на простатна жлеза или на  яйчници в зависимост от това дали пациентът е мъж или жена”, обясняват от лабораторията.  До края на август цената на изследването е намалена от 55 лева на 29 лева.
Пациентите на „ЛИНА” могат да проследят и нивата си на тиреостимулиращия хормон (TSH), който е важен, скринингов показател за функцията на щитовидната жлеза и сочи дали тя е нормална, повишена или понижена. Изследването се извършва за  6лв., вместо за 12лв.  
Важно за сезонните работници е, че лаборатория „ЛИНА” предлага отстъпка и от изследванията, необходими за лична здравна книжка, която е задължително  изискване при постъпване на работа в ресторанти, кафенета и другите обекти, където персоналът има досег с хранителни продукти. 

„В здравната книжка са включени паразитологични и микробиологични изследвания. Първите посочват заразен ли е човек с най-честите видове чревни паразити - протозои, хелминти и ентеробиоза. Микробиологичното изследване открива бактерията салмонела, която се предава с храната, бактерията шигела, която причинява дизентерия, и ентеропатогенни ешерихия коли”, обясняват от „ЛИНА”. До края на август, изследванията, включени в личната здравна книжка, ще се извършват за 10 лв., вместо за 15 лв. 
Профилактичните кампании на преференциални цени се извършват в самостоятелните филиали на „ЛИНА” (извън болнични заведения) в: Бургас, Поморие, Несебър, Созопол, Карнобат, Сунгурларе, Айтос, Руен, Царево и Средец, както и във Варна. Към цената им трябва да бъде прибавена и 2 лева такса за манипулация. Повече информация може да бъде намерена на сайта на лабораторията www.lina-bg.com

Коментари

Още от последните новини