Ето колко ще струва стая в луксозното общежитие на новото IT училище в Бургас (снимки)

Ето колко ще струва стая в луксозното общежитие на новото IT училище в Бургас (снимки) - E-Burgas.com

За тази учебна година ще бъдат готови общежитията на втория и третия етаж, а догодина ще бъдат ремонтирани тези на първия и четвъртия

60 лв. за единична стая, 50 лв. за двойна, 45 лв. за тройна и 130 лв. за апартамент на месец. Това са цените, които Общински съвет - Бургас се очаква да одобри в края на месеца за общежитията в Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации.

Припомняме, че освен с учебен корпус и самостоятелна сграда за учебна фирма, училището разполага с луксозно корпус-общежитие, в който има обособени три вида стаи – стаи с две легла, стаи с три легла, самостоятелни стаи и апартаменти. Очаква се в тях да бъдат настанявани учениците, които не живеят в Бургас, тъй като още в началото на лятото стана ясно, че интерес към новата IT гимназия има от деца от цялата страна. Настанените в общежитието ученици ще използват общите помещения – кухня, перално помещение и стая за самоподготовка, безплатно.

Корпусът с общежитията в Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации за учебната 2018/2019 година разполага с 28 стаи, от които 12 единични стаи, 5 стаи с 2 легла, 2 стаи с 3 легла, 2 стаи за хора с увреждания, 1 апартамент. Общият леглови капацитет е 34 легла. Стаите са разположени на втори и трети етаж на общежитието. За следващата учебна година предстои да бъдат ремонтирани първи и четвърти етаж.

Галерия
Коментари

Още от последните новини