Ето какви наказния очакват замесените в стрелбата в Слънчев бряг днес

Ето какви наказния очакват замесените в стрелбата в Слънчев бряг днес - E-Burgas.com

Под надзора на Районната прокуратура в Несебър е започнало досъдебно производство по случай инцидентът пред хотел „Кокиче“ в Слънчев бряг днес, когато бе открит огън с газов пистолет след възникнал конфликт между две групи.

Както вече стана ясно в ситуацията участвали двама арменци и група от няколко младежи от Димитровград, работещи в курорта. Арменците стреляли по българите от колата си, след което бяха задържани на изхода на Слънчев бряг, в посока Варна.

Повдигнатото обвинение срещу стрележа е за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с изключителен цинизъм и дързост, за което закона предвижда до 5 години затвор.

След претърсването в квартирата на младежите пък бяха открити няколко плика с марихуана, като за това престъпление е привлечен като обвинаем един от тях. Него го грозят до 6 години лишаване от свобода и глоба между 2 и 10 хил.лева.

Към момента са извършени оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване от лек автомобил, от който са иззети газов пистолет и бухалка. Задържани са 4 лица за срок от 24 часа. На този етап няма привлечено към наказателна отговорност обвиняемо лице с взета спрямо него мярка за процесуална принуда. Работата по случая продължава с набелязани и обсъдени между разследващия орган и наблюдаващия делото прокурор задачи и процесуални действия, водещи до бързото разкриване на обективната истина и пристъпване към привличане в качеството на обвиняеми.

Коментари

Още от последните новини