Ето как „Бургасбус“ ще се справя с повишението на цените на горивата

Ето как „Бургасбус“ ще се справя с повишението на цените на горивата - E-Burgas.com

Предвиждат се нови автобуси по една от най-натоварените линии в града, старите ще возят за Крайморие и Лозово

 бщинският превозвач „Бургасбус“ ЕООД целогодишно взима мерки срещу непрекъснатото увеличение на горивата. Това разкри лично управителят на дружеството инж. Петко Драгнев.

В момента превозвачът купува горивото с договор на стоковата борса, където „играят“ пет фирми и средната цена се определя от техните политики. Дизелът се купува в момента на цена от 1,75 лв. за литър, като постоянно се взимат мерки в дружеството срещу завишаването на цените. „Правим промени и оптимизиране на разписанията, от юни въведохме валидатори във всички превозни средства, което помогна за оптимизиране на разходите и в тази посока“, обясни Драгнев по време на Общинската сесия днес.

Той разкри още, че е необходимо да бъдат закупени нови три броя 9-метрови автобуси, които да обслужват линия 9, която свързва „Меден рудник с центъра и ж.к. „Славейков“, и която е увеличила пътникопотока си.

„9-метрови автобуси, защото улиците по тази линия са тесни, натоварени и е необходима по-голяма маневреност. Превозните средства, които ще се освободят по линия 9 ще се ползват по линиите за кварталите Крайморие и Лозово“, добави Драгнев, като подчерта, че тази мярка също се подпомогне оптимизирането на разходите за горива.

В „Бургасбус“ пък работата ставала все по-привлекателна, като само от началото на този месец са назначени 10 нови шофьори.

Коментари

Още от последните новини