Ето ги мигрантите от Шри Ланка

Ето ги мигрантите от Шри Ланка - E-Burgas.com

Хванаха 21 мигранти в сградата на бившето ТКЗС в "Долно Езерово". При задържането си нелегално преминалите нашата граница са се самоопределили като граждани на Шри Ланка, Афганистан и Сирия.

Бежанците са се настанили в селскостопанска постройка, която е собственост на 48 годишен бургазлия. Той дал помещението под наем на 26 годишен бургазлия. Наемателят също е хванат от органите на реда.

Акцията при залавянето на мигрантите е съвместна на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас , с  Второ Районно управление – Бургас и служители от сектор "Престъпления, свързани с незаконното пребиваване или преминаване на чужденци в страната" към Главна дирекция „Национална полиция”, 

При извършения оглед е установено, че масивната постройка е обособена за пребиваване на незаконни емигранти, като е обезпечена с камери за видеонаблюдение. Стъклата на помещението са затъмнени с цел по-добро прикритие на пребиваващите мигранти. По първоначални данни се касае за транзитен пункт, от който пребиваващите се транспортират в посока София.

По случая образувано бързо досъдебно производство за каналджийство.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини