Ето ги бруталните убийци от Айтос, убили клошаря за удоволствие?

Ето ги бруталните убийци от Айтос, убили клошаря за удоволствие? - E-Burgas.com

Ясен и Асен обърнали няколко бири и един литър ракия преди да отнемат живота на 71-годишния мъж

Ясен Стойчев и Желязко Данчев от ромската махала в Айтос, които брутално убиха 71-годишния клошар Асен Пуров, извършили престъплението за удоволствие. Това заявиха от бургаската прокуратура на днешната им мярка за неотклонение. Любопитно е, че единият от адвокатите на двете момчета също призна, че не е ясен мотивът за зверското им отнемане на човшеки живот.

Двамата днес влязоха в съдебната палата в окаян вид, а непълнлетният Ясен бе обут с чехли. Майка му била клошарка. И Ясен и Желязко очевидно не знаеха, какво се заседава днес и не пророниха и дума, освен протоколното съглашение за адвокатстването им.

Прокурорът Красимира Кателиева поиска най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Мотивите й бяха, че предвид произхода и на двамата и начина на зверското убийство – нанесли са удари с нож и юмруци в главата на жертвата, убийците нямат развита ценностна система и са опасни за обществото.

Преди да извършат убийството те изпили няколко бири, както и 1 литър ракия. Предполага се, че след злодеянието са отишли да си допият без никакви скрупули.

Коментари

Още от последните новини