Енергия от Бегликташ пречиствала гостите в Татовата „Перла“

Енергия от Бегликташ пречиствала гостите в Татовата „Перла“ - E-Burgas.com

Разрухналата бивша резиденция на Тодор Живков „Перла“ имала подземни отводи, които отвжедали енергията от тракийското светилище Бегликташ към помещенията на емблематичната постройка. Причина за местонахождението на резиденцията е съвет на Баба Ванга към Първия, за да може да релаксира на място, обогатено с природна енергия, пише „България днес“.

В момента, както е известно на всички „Перла“ тъне в разруха, а за нея никой не полага никакви усилия. За последно тя бе закупена, заедно със земите към нея, от покойния Илия Павлов чрез неговата туроператорска фирма „Балкантурист“.  Митичният бос на "Мултигруп" плати навремето за имението на Тато 14,6 млн. лева, пише още изданието.

В последните години имаше планове комплексът да се ремонтира основно и да се превърне в луксозен хотел. Оказва се, че резиденция "Перла" попада в границите на две защитени зони от мрежата Натура 2000 и това осуетява проекта. Дъбовата гора наоколо е част от буферната зона на резерват "Ропотамо".

"Перла" е открита през 1978 г. Замислена е за 10-15 гости, като там са стъпвали само най-приближените до Тато хора.

И до днес районът около резиденцията е изключително апетитен за иманярите. Търсачи на съкровища се стичат от всички краища на страната. Според поверията и легендите в дъбовите гори наоколо е заровено имането на прословутия Вълчан Войвода.

Коментари

Още от последните новини