Електронната билетна система тръгва до дни

Електронната билетна система тръгва до дни  - E-Burgas.com

В първите дни на септември ще се въведе електронната билетна система за градския транспорт. Това каза пред журналисти кметът на община Бургас Димитър Николов, предаде радио „Фокус” - Бургас.

Той поясни, че в момента протича обучение на всички служители на ОП „Бургасбус” и на Община Бургас. Николов уточни, че те ще имат задача да информират всички пътници, защото ще има промяна в навиците на пътуване.

„Всички пътници ще трябва задължително да се качват през първата врата на всеки автобус, защото няма как да стане електронното чекиране, ако не минат през първата врата. Те ще могат да слизат през останалите врати”, обясни кметът.

Ще бъдат въведени т.нар. брандирани, маркирани стюарди, които ще могат да оказват на спирките и на самите автобуси цялата информация за това как хората могат да закупуват електронни билети и електронни карти, как и за колко време могат да пътуват с един закупен билет, колко автобуса могат да сменят. 

Николов посочи, че допълнително се предвижда въвеждането на нов софтуер, който да криптира всичките данни, за да може личните данни и средствата по тези карти да не бъдат уязвими. „Това се прави в момента от специалисти. Увериха ме, че са на последния етап”, допълни кметът. По думите му изчаква се НАП да одобри и да даде лиценз на общинското предприятие за продажбата на електронните карти. 

Коментари

Още от последните новини