Експерти: Логото не може да доведе повече туристи

Експерти: Логото не може да доведе повече туристи   - E-Burgas.com

В никоя страна никой не отива заради логото. Това обяви в предаването „Тази неделя” Боян Дуранкев, преподавател по маркетинг в УНСС.

 

Той е и член на деветчленното професионално жури, които трябва да изберат от седем графични визии, които се съревновават за ново лого на България. Бурното обществено обсъждане на тези 7 графични визии вече започна. Сегашното лого на страната беше избрано само преди 3 години и за него бяха похарчени 1,4 млн. лв.

 

Дуранкев припомни, че логото на една държава обикновено не е символ на страната или нейната столица. Той даде за пример Париж, чийто символ е Айфеловата кула. Според преподавателя не е нужно толкова скоро да сменяме наложилото се вече лого на България.

 

И според председателя на Българската хотелска и ресторантьорска организация Благой Рагин логото не е от особено значение за ръста на туризма. Той призова да преборим негативизма и да правим позитивна реклама на държавата си. Според Рагин символите на различните видове туризъм у нас – културен, ски, спа и морски, са различни, предаде бтв.

Д-р Александър Христов, преподавател по пиар в НБУ, обяви, че няма лого, което да може да удвои туристите по повод факта, че при избора на предишното лого политици обещаха двоен ръст на туристите. „Зад всяко лого трябва да стои някакво послание. Важно е какво иска да каже страната ни, важни са асоциациите, които предизвикват”, допълни д-р Христов.

И според него не е хубаво често да се мени графичното изображение, с което представяме страната си./ Actualno.com

Коментари

Още от последните новини