Екшън в „Лазур“! Крими герой заплаши доставчик с пистолет, после побягна от полицията през терасата

Екшън в „Лазур“! Крими герой заплаши доставчик с пистолет, после побягна от полицията през терасата - E-Burgas.com
Архив novini.bg

Див екшън се разиграл вчера по обяд в бл. 39, в бургаския ж.к. „Лазур“, информират от пресцентъра на МВР. Криминално проявен 30-годишен мъж заплашил с пистолет доставчик на хамбургери, след което се опитал да избяга от полицията, като проникнал в чужд апартамент, преминавайки през терасата.

Два дни преди това във фирмата за сандвичи дошла поръчка за доставка в бургаския комплекс „Перла“. Двама служители я изпълнили, като пристигайки на място едното от момчетата – 23 годишен бургазлия, слязъл за да изпълни поръчката, но на първия етаж бил посрещнат от криминално проявения мъж. Клиентът посегнал да вземе храната без да я заплати, като срещайки категорични отказ на служителя, извадил пистолет, опрял го е в гърдите му, заплашил го и взел поръчаната храна, уточняват от полицията.

След получаване на сигнала за извършения въоръжен грабеж служителите от Пето РПУ извършили множество оперативно-издирвателни мероприятия, като констатирали, че мъжът се намира на домашния си адрес в бл. 39, в ж.к. „Лазур”.

Той отказал да отвори входната врата и да се предаде на полицията, като започнал да обижда служителите. Със съдействието на служители от сектор „Специализирани полицейски сили” към ОДМВР – Бургас е проникнато в жилището му, като през това време той изхвърлил пистолета си през терасата си и направил опит да избяга, прехвърляйки се в балкона на съседния апартамент.

Мъжът е задържан и отведен в Пето РПУ. Изхвърленото оръжие е намерено и иззето, като предстои уточняването на вида му. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.

Коментари

Още от последните новини