Египетско проклятие тегне над Странджа

Египетско проклятие тегне над Странджа - E-Burgas.com

От десетилетия търсят останките на жената котка край Малко Търново, но извънземен разум не позволява те да бъдат открити

Страховито египетско проклятие тегне над района на Странджа, гласят преданията сред местните от десетки години. Според легендата то застига всеки, дръзнал да наруши вечния покой на погребаната там богиня Бастет.

Още в края на 70-те години на миналия век по нареждане на Людмила Живкова са правени няколко експедиции и редица изследователи и учени са се опитвали да намерят тайнствения некропол на египетската жена котка край Малко Търново. Тогава дори най-известната ни пророчица Ванга предупредила дъщерята на Тодор Живков да пази свещеното място и в никакъв случай да не позволява то да бъде осквернено. Въпреки усилията и до ден днешен доказателства за това не са намерени неслучайно, защото извънземен разум пази тайните на богинята, заяви пред „Зодиак“ маг Ивайло.

„Самото проклятие се определя като промяна на енергийната основа на мястото, заради неща които са се случвали преди години – комуникация с извънземни същества, които по-нататък са наричали богове. Странджа е зона с много особено значение и точно заради това учените няма как да дадат точна информация. Мистерията е свързана с телепортации и пътуване във времето, които са се извършвали именно там“, обясни магът. По думите му енергийното присъствие на богинята Бастет, която е погребана там, забранява да се отварят тайните на това място.

Случайност или не, повечето от участниците в експедициите, поръчани от Людмила Живкова, както и самата тя, не са сред живите. Според някои вярвания те били застигнати от египетското проклятие,

„Гробът й и други останки няма как да бъдат намерени сега, те може да се телепортират във времето, както и съкровища, за които се знае с точност къде са заровени“, обясни просветеният в свръхестествените намеси.
Според него извънземните сили, които са създали човечеството, нарочно не дават възможност да се намерят такива мощни източници на енергия, защото хората ще ги използват за лоши неща – създаване на бомби, на оръжия и други.

„Когато бях дете, баща ми е разказвал как са били изпратени в края на 70-те години  и началото на 80-те в Малко Търново, за да наблюдават мястото, където е била погребана богинята Бастет. Трябвало е да се появи лъч светлина, който да изобрази богинята върху скалите“, разказа пред „Зодиак“ археологът проф. Николай Овчаров, чийто баща, един от най-видните археолози по онова време – проф. Димитър Овчаров, също бил част от експедицията, пратена от Людмила Живкова. „Аз лично не вярвам в тази история“, скептичен е археологът.

Според маг Ивайло обаче учените неслучайно не могат да стигнат до скритата истина.

„Това е същността на самото проклятие – да се забрани на човечеството да се докосва до тези неща. Обяснява се с така наречената промяна във времевата линия, за която говори още Айнщайн – когато едно физическо тяло се намира на едно място, то може да се премести на друго. Съществуват тези неща, но на нас, хората, не ни е дадено да се докосваме до тях, защото не се знае как ще ги използваме“, твърди магът.

Източник: "Труд"

Коментари

Още от последните новини