Едно от битите деца в градината започнало да проявява агресия към играчките си

Едно от битите деца в градината започнало да проявява агресия към играчките си - E-Burgas.com

Шокиращи кадри с насилие в детска градина в Бургас. Видеото е заснето със скрита камера, след като много от децата започнали да се оплакват. На кадрите, разпространени вчера, се виждат бой, скубане и крясъци.

Една от майките разказа пред „Нова телевизия", че с детето ѝ работи психолог. Забелязала, че има проблем, след като започнало да проявява агресия към играчките си - както словесна, така и физическа.

Друго дете пък било с насинени крака. Малчуганите били удряни, защото не можели да се справят със задачите от учебния процес, твърдят родителите. Възпитателките дори обиждали някои от децата заради наднорменото им тегло.

Директорката на детската градина Събка Недева заяви, че упражнява ежедневен контрол във всички групи. До момента не е имало нито устен, нито писмен сигнал за проблем в група "Мики Маус". Тя потвърди, че учителките в нея са отказали да бъдат поставени камери за видеонаблюдение. Това обаче за нея не било индикация, че има проблем.

Едната от възпитателките - Светла Петрова, е излязла в болничен заради влошено здраве. От общината обещаха да подадат сигнал в НОИ, за да бъде проверена достоверността на болничния ѝ. По-рано тя отрече да е имало шамари, а пръчките, които се виждат във видеото, били част от репетиция на танц.

За колежката си Милена Иванова заяви, че е добър педагог и не пожела да коментира повече.

От общината излязоха с категорични мерки - от понеделник детската градина ще бъде с ново ръководство. С децата ще работи психолог по желание на родителите. Има постигнато съгласие и за поставянето на видеонаблюдение, което ще се случи в рамките на седмица.

Коментари

Още от последните новини