Мисис Бургас 2019 - гласувай тук!

Единственият българин – дервиш показва мистични ритуали в Свети Влас

Васил Тосев ще разкрие за първи път пред публика тайните на Изтока в амфитеатър „Арена“ – Свети Влас

Пред публиката на летния театър „Арена“ в морското градче Свети Влас единственият българин – дервиш ще покаже за първи на сцена едни от най-мистичните ритуали, практикувани за пречистване.

Какво е Суфизъм? Каква е причината за възникването на това учение, кои са неговите най-видни представители и какви практики се изучават?

И още - какво е Йога? Как е възникнала тази древна наука, за кого е предназначена? Каква е тайната на Крия Йога, скрита в сутрите на Патанджали? Как Йога помага за възстановяване на физическото и психическото състояние без употреба на лекарства? Защо танцът на дервишите е в посока, обратна на часовниковата стрелка и какъв е целебният ефект за публиката? Тези и още много отговори ще даде Васил Тосев на 19 август и 2 септември от  21:00 часа в амфитеатър „Арена“ – Свети Влас.

Преди да стане човекът, когото познаваме днес, Васил Тосев е бил управител на оръжеен магазин, имал е редица здравословни проблеми и е тежал над 100 кг. Решава да промени начина си на живот и да се пречисти от ненужното за душата и тялото.

Днес може да се върти около единия си крак без да спира в продължение на повече от 2 часа. „Всичко е въпрос на отдръпване на сетивата, което много малко хора го могат. Въпрос на пауза на мисълта“,  така коментира самият Васил Тосев това свое умение. Многократно е бил свидетел на лечебните въздействия на дервишките танци върху публиката. Обяснява си го с магията и мистиката, които носят те. В тях всяко едно движение, позиция и стъпка са от голямо значение, за да може мисълта да се отдели от тялото и сетивата да останат настрана.  

Сподели новината:

Коментари