Един от най-големите български туропетатори обяви фалит

Един от най-големите български туропетатори обяви фалит - E-Burgas.com

Туристическата агенция "Алфатур" обяви на страницата си, че след 18 години работа е изпаднала в несъстоятелност и няма да може да изпълни планираните пътувания за Коледа и Нова година. Причината са загуба на основни дестинации заради напрежението в Тунис, Египет и Турция, както и навлизането на пазара на нискотарифните авиокомпании, съобщава Дарик. 

В Министерството на туризма вече са получени официални уведомления от "Алфатур" АД, "Алфамарина БГ" ЕООД и "Алфамарина" ЕООД, на основание чл. 105, ал. 1 от Закона за туризма, с които официално уведомяват, че и трите дружества са подали в Софийски градски съд молби за откриване на производства по несъстоятелност, съобщиха от ведомството. Те са вписани в Националния туристически регистър и имат действащи застраховки към днешна дата.

"Алфатур" АД информира, че няма туристи, които в момента се намират зад граница и остават необезпечени вследствие на ситуацията. Всички техни клиенти, които са заплатили пътуване или почивка, следва да предявят иск за плащане към техния застраховател - Застрахователно дружество "Евроинс" АД, като предоставят всички платежни документи и договори за услуга. "Алфатур" АД заявява готовност да окаже съдействие на застрахователя.

"Алфамарина БГ" ЕООД и "Алфамарина" ЕООД декларират, че към днешна дата нямат сключени действащи договори с потребители, които да се покриват от застраховка "Отговорност на туроператора".

Министерството на туризма продължава да следи ситуацията и има готовност да реагира в случай на възникнали проблеми между клиентите и дружествата.

Коментари

Още от последните новини