Движението от Ветрен към Бургас е само в едното платно

Движението от Ветрен към Бургас е само в едното платно - E-Burgas.com

Температурите са в интервала от – 13 до + 10 С°.

Времето над страната е предимно ясно.

Слаб до умерен вятър духа в областите Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Пазарджик, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Търговище, Хасково, Шумен.

Пътните настилки в цялата страна са предимно сухи, на места влажни, по усойните места заледени, почистени и обработени.

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ:

Забранява се движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с техническа допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, както следва:

целогодишно за периода на официалните празници: последния работен ден преди празници – от 16:00 часа до 20:00 часа и последния почивен /празничен/ ден – от 14:00 часа до 20:00 часа. Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един празничен ден.

Ограниченията важат само по участъците от републиканската пътна мрежа, както следва:

• Автомагистралите;

• път I-1 Видин-Ботевград;

• път I-1 Благоевград-ГКПП „Кулата“;

• път I-4 п. в. „Коритна“-Велико Търново-Шумен;

• път I-5 Русе-Велико Търново;

• път I-8 ГКПП „Калотина“-ГКПП „Капитан Андреево“;

• път I-9 Дуранкулак-Варна-Бургас;

• път II-18 Околовръстен път София;

• път II-19 Симитли-Гоце Делчев;

• път II-86 Пловдив-Смолян;

• път II-99 Бургас-Царево;

Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ:

АМ „Тракия“: област Пловдив: Затворени за движение са пътните връзки на АМ „Тракия“: Пловдив-София и София-Раковски. За направлението от Пловдив-София се препоръчва обход през Трилистник на км 137, под АМ „Тракия“ и надясно за София. За направлението от София за Раковски се препоръчва обход през Трилистник на км 137, под АМ „Тракия“ и направо, при Стряма надясно до Раковски. Срок до 14.12.2016 г.; област Стара Загора: Ограничава се движението по дясно платно /посока София-Бургас/ и прехвърляне на движението двупосочно в лявото платно/посока Бургас-София/ от км 165+657 до км 173+920. Обособява се двупосочно движение в лявото платно /една лента за посока София-Бургас и една лента за посока Бургас-София/, поради извършване на ремонтно-възстановителни дейности на пътната настилка. Затваря се за движение и пътната връзка на АМ „Тракия“ в посока Свиленград-Бургас, като пътуващите от Свиленград за Бургас се предвижда да тръгнат по АМ „Тракия“ в посока София до пътен възел Белозем, след което да обърнат и да тръгнат в посока Бургас. Срок до 16.12.2016 г.; област Бургас: от км 324+000 до км 359+000 – движение с повишено внимание, поради косене на тревни площи. Срок до 20.12.2016 г.; от км 324+500 до км 358+500 и в двете посоки повдигане и превързване на свлечена оградна мрежа. Движение с повишено внимание. Срок до 20.12.2016 г.; движение с повишено внимание при пътни връзки на надлез при с. Деветак при км 314+970, във връзка със зимно поддържане организация на АМ „Тракия“. Срок до 31.03.2017 г.; ограничава се движението по пътната връзка София - кв. „Ветрен“ /гр. Бургас/ при пътен възел „Бургас-запад“ на АМ „Тракия“ и по аварийната лента на автомагистралата от 356-ти до 359-ти км, поради ремонт на дилатационна фуга на съоръжението, преминаващо над аутобана, което е част от пътния възел на АМ „Тракия“ при вливането ѝ в първокласния път I-6 София-Бургас. Срок до 20.12.2016 г.

Обходен маршрут: за кв. „Ветрен“ е по път I-6 София-Бургас-пътен възел „Лукойл Нефтохим“-Свобода-Българово-път I-6-кв. „Ветрен“.

Движението по пътната връзка Ветрен-Бургас е еднопосочно в посока Бургас;

АМ „Хемус“: област София: ограничава се движението на тежкотоварни автомобили над 10 т. в тръбата в посока София на тунел „Витиня“. Обходен маршрут за камионите над 10 т. в посока Варна-София е по първокласния път I-1 като отбиването на трафика е при 35-ти километър на автомагистрала „Хемус“. Включването в магистралата в посока София, пътувайки по път I-1 е при 29-ти километър. Срок до 31.03.2017 г.; ограничава се движението в дясната тръба на тунел „Витиня“ в посока Варна, поради ремонт. Движението на автомобили до 10 т се извършва двупосочно в лявата тръба в посока София. Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонтните работи от София за Ботевград е път I-1 от км 215+000 до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус“. Срок до 31.03.2017 г.; на км 8+410 и км 8+910 /п. в. Яна/ са отворени прозорци в мантинелата във връзка с въведена ВОД. Затворена за движение е част от изпреварващата лента на дясното платно /посока Варна/, като е сигнализирано с пътни знаци. Срок до 14.12.2016 г.; при км 25+600 /м. Боруна/ посока Варна, във връзка със свличане на земни маси от откосите на съществуващо свлачище е въведена ВОБД в аварийната пътна лента а движението се осъществява в активната и изпреварващата ленти. Срок до 23.12.2016 г; ограничено движение в дясно платно и дясна тръба на тунел „Ечемишка“ /посока Варна/, поради ремонтно възстановителни работи. Движението се извършва двупосочно в ляво платно /посока София/. Срок до 10.01.2017 г.

АМ „Струма“: няма.

АМ „Марица“: няма.

АМ „Черно море“: няма.

АМ „Люлин“: област София: ограничава се движението в дясната активна лента на лявата тръба посока София, поради превантивен ремонт в тунел 1 /Мало Бучино/. Срок до 14.12.2016 г.

ВЪВЕДЕНИ ОГРАНИЧЕНИЯ ПО ОСНОВНИТЕ ПЪТНИ НАПРАВЛЕНИЯ:

Проходи:

- „Върбишки” - затворен за всички МПС;

- „Златишки” - затворен за всички МПС;

- „Айтоски” - отворен за всички МПС;

- „Котленски” - отворен за всички МПС;

- „Обзорски” - отворен за всички МПС;

- „Печинско” - отворен за всички МПС;

- „Превала” - отворен за всички МПС;

- „Предела” - отворен за всички МПС;

- „Републиката” - отворен за всички МПС;

- „Ришки” - отворен за всички МПС;

- „Рожен” - отворен за всички МПС;

- „Троянски” - отворен за всички МПС;

- „Дюлински” - забранено е движението на МПС над 3,5 т;

- „Вратник” - забранено е движението на МПС над 10 т;

- „Пампорово” - забранено е движението на МПС над 3,5 т;

- „Петрохан” - забранено е движението на МПС над 12 т;

- „Твърдишки” - забранено е движението на МПС над 10 т;

- „Шипка” - забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Срок до 31.03.2017 г.

Коментари

Още от последните новини