Две дела за убийства тръгват утре в Бургас

Две дела за убийства тръгват утре в Бургас - E-Burgas.com

Киро Принца и черната вдовица Веселина се изправят пред Темида

Окръжен съд – Бургас по две дела за убийства утре. Пред Темида ще се изправят подсъдимите Кирил Христов и Веселина Гинева.

Първият е известен повече като Киро Принца. Той е подсъдим за това, че преди близо две години простреля смъртоносно с пистолет готвач в своето заведение в Несебър след скандал. Според обвинението Христов извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – употребил огнестрелно оръжие и възпроизвел 4 изстрела в присъствието на двама свидетели.

Веселина Гинева пък стана известна, като Черната вдовица, след като бе обвинена,  че е уморила съпруга си и е захвърлила трупа му в парк "Езеро". Близо 2 години бившата детска учителка е крила, че мъжът и е починал, като през това време взела 21 140 лв. от пенсията му. Срещу Гинева са повдигнати три обвинения - противозаконно лишаване от свобода, измама и убийство. Според обвинението с последното престъпление е извършено користна цел, по особено мъчителен начин. Гинева системно  не давала достатъчно количество храна, вода и необходимите за заболяването му лекарства на мъжа си. Освен това тя го е лишила от необходимата квалифицирана медицинска помощ и грижи в болнични условия, вследствие на което е настъпила смъртта му.

Коментари