Двама прокурори с отвод в процеса „Гранити“

Двама прокурори с отвод в процеса „Гранити“ - E-Burgas.com
  гранити Двама прокурори направиха отвод по мега процеса за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов. Прокурор Ангел Георгиев, който е титуляр по делото до момента и прокурор Албена Панчева мотивират исковете си за отвеждане по делото с това, че не могат да останат безпристрастни, като Панчева посочва и  личното си познанство с убития бизнесмен.
Процесът трябваше да стартира днес, но бе отложен заради ангажираност на адвокатите на подсъдимите. Делото се озова в Бургаския окръжен съд за втори път и се гледа от  четвърти съдебен състав
Престъплението беше извършено през пролетта на  2008 г. За убийството привлечени като обвиняеми, трима получиха оправдателни присъди. В мотивите на Окръжния съд в Бургас обаче апелативните магистрати откриха вътрешни, взаимноизключващи се противоречия и върнаха делото за повторно разглеждане от първоинстанционния съд.
По време на днешното заседание стана ясно, че искови молби за кръвнина са направили Милка и Господин Господинови, законни попечители на Герман Стоянов- син, както и Мария Милкова. Размерът на исковете е за над 1,5 млн.лв.
Коментари

Още от последните новини