Два камиона се удариха на "Тракия"

Два камиона се удариха на
Снимка Bulphoto

Един човек пострадал при катастрофата между два тира при 78 км на АМ "Тракия" - при разклона за с. Калугерово в посока София. Сигналът за инцидента е подаден към 8.30 часа, пише "Марица".

Турски тир е бил ударен отзад от тежковоз, управляван от български водач. Пострадал е виновният шофьор, предполагаемата причина е висока скорост и разсеяност на българина. Пожарникари са рязали кабината, за да изкарат мъжа.

Шофьорът е транспортиран в МБАЛ - Пазарджик с травми и наранявания, но без данни за опасност за живота.

Част от стоката на предния камион е разпиляна по аутобана. Движението се осъществява само в изпреварващата лента при 78-и км на аутобана в посока София и се регулира от Пътна полиция.  Това доведе до огромно задръстване на магистралата - колите пъплят едва-едва, а опашката в посока София е поне 3-4 километра, разказват шофьори пред "Марица".

Временно е ограничено движението и в изпреварващата лента при 16-и км на АМ "Тракия" в посока София поради ремонтни дейности. Трафикът се осъществява в активната лента.

Верижна катастрофа между три коли временно затапи тази нощ и АМ Струма в района на отбивката за Радомир в посока Благоевград. По първоначални данни един човек е пострадал. Движението вече не е затруднено.

Коментари

Още от последните новини