Дузина медали за бургаските полицаи на световното по джуджицо в Банско (Снимки)

Дузина медали за бургаските полицаи на световното по джуджицо в Банско (Снимки) - E-Burgas.com

В Световното първенство по джу джицу за служители с правоохранителни функции (полиция, армия и охранителни фирми), завършило преди дни в Банско, членовете на Централния полицейски карате и джу джицу клуб се представиха повече от достойно и завоюваха множество медали.

В престижното състезание участваха над 150 състезателя от 15 държави, като част от националния отбор на България бяха и полицаите – членове на Централния полицейски карате и джу джицу клуб.

В дисциплината Джу Джицу Файтинг в категория до 69 кг. световен шампион след постигнати 5 категорични победи стана Радослав Марков, а третото място остана за Венилин Русинов. В същата дисциплина, но в категория до 85 кг. българският представител Яни Русинов достигна финал, като 5 секунди преди края на срещата водеше по точки срещу представителя на Казахстан. След неубедително съдийско решение в последните секунди Русинов отстъпи на казахстанския представител и остана с вицесветовната шапионска титла.

В категория до 94 кг. Борис Георгиев даде всичко от себе си, но липсата на опит му попречи да се изкачи по-нагоре на почетната стълбичка и за него остана третото място. При най-тежките Милен Джиналийски се справи със силната конкуренция и стана Вицесветовен шампион.

В дисциплината Джу джицу дуо система братя Русинови се класираха на финала, като отстъпиха единствено на представителите на Черна гора.

Дебют на международния спортен форум направи и състезателят в дисциплината Не Ваза ( бразилско джу джицу ) Добрин Ангелов. След оспорвани срещи с доста по-опитни състезатели Ангелов заслужи третото място в своята категория, с което загатна за големия си потенциал.

В традиционно силната за състезателите на Централния полицейски карате и джу джицу клуб дисциплина – «полицейска лична защита» тандема Яни Русинов - Георги Кискинов бе принуден да прекрати участие поради контузия на Русинов. За тях остана неприсъщото 5-то място. Треньора на отбора Стоян Петков изказа задоволството си от постигнатите високи резултати и поздрави и другите членове на отбора от различните полицейски структури постигнали също призови класирания.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини