Дунав прекърши Нефтохимик с три гола за 10 минути, бургазлии остават на дъното

Дунав прекърши Нефтохимик с три гола за 10 минути, бургазлии остават на дъното - E-Burgas.com
Архив

Отборът на Дунав победи с 3:0 Нефтохимик в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Тимът от Русе изигра много силни начални минути и прекърши съпротивата на бургазлии още до 25-ата, когато вече водеше с три гола. Два попадения отбеляза Мирослав Будинов, а резултата откри капитанът Диян Димов. За пореден път много силен мач изигра и крилото Антон Огнянов, който се отличи с две асистенции. Мартин Луков пък се завърна под рамката на вратата за Дунав, след като в предния мач бе предпочетен Станислав Антонов, и запази вратата си суха.

Резултатът бе открит от домакините в 14-ата минута. Тогава Деян Димов засече с глава във вратата центриране от корнер на Антон Огнянов. Само шест по-късно преднината на Дунав вече беше 2:0. При един рикошет в тялото на Николай Дюлгеров топката се озова у Будинов на чиста позиция, който хладнокръвно удвои. В 25-ата минута резултатът вече стана класически. Скоростна контраатака изведе Огнянов по левия фланг и центрирането му по земя бе засечено от автора на втория гол за 3:0. До края на полувремето домакините можеха да вкарат и още един гол. Огнянов отново проби по крилото и намери централния нападател, но този път Будинов не успя да вкара.

След почивката отново Дунав бе по-активният тим на терена и пропусна да направи победата си още по-изразителна. Васил Шопов и Огнянов имаха добри възможности, но така и не успяха да ги оползотворят. Нефтохимик от своя страна също имаше две добри възможности, но Луков бе на мястото си.

Така Дунав събра 25 точки в класирането на Първа лига и за момента заема четвърто място - на 15 от лидера Лудогорец. Нефтохимик пък продължава да буксува и е предпоследен с 12.

Дунав - Нефтохимик 3:0
1:0 Димов (14)
2:0 Будинов (18)
3:0 Будинов (25)

НЕФТОХИМИК: Янко Георгиев, Яни Пехливанов, Ангел Грънчов, Костадин Велков, Иво Малинов, Николай Дюлгеров, Емануил Манев, Мариян Огнянов, Иван Вълчанов, Любомир Божинов, Румен Руменов

Източник: Спортал

Коментари

Още от последните новини