Дует "Машини" представи "Девойко" (видео)

Бургазлията Димитър Атанасов и неговият колега Христо Младенов представиха официално видеото към песента „Девойко“. Парчето е тяхната версия на народната „Девойко, мари хубава“. За първи път този вариант прозвуча по време на участието им в музикалния формат „Гласът на България“. От тогава двете момчета са по-известни и като дует „Машини“. Само за няколко дни „Девойко“ набра повече от 40 000 гледания в YouTube канала им.

Митко сподели, че гласовете са записали малко след приключването на предаването, но е трябвало време, докато тази версия и видеото бъдат реализирани по най-добрия начин.

„Една голяма част от екипа са бургазлии и това не е случайно, защото с тях работя успешно от години, въпреки, че творим в София. Китаристът Щерион Пилидов този път застава зад тамбурата, а Юлиян Янев JJнаправи мастеринга“

За клипа момчетата са се доверили на един от най-популярните режисьори на клипове в България Павлин Иванов – Bashmotion.

„Много се радваме, че той откликна на нашето желание да работим заедно. Той надгради нашите идеи. Главна роля във видеото има Емилия Радичева от клуб по художествена гимнастика Левски с президент Нешка Робева. Момичето е едно от новите златни момичета на България. Изцяло нейна е хореографията за танца. Тя е една наистина прекрасна девойка.“

Съвсем скоро се очаква да излезе и дебютният албум на Митко и Христо, който ще носи заглавието „Крила“. Неговата премиера ще бъда на 28 ноември.

„Много съм горд, че дискът съдържа една стабилна моя продукция като автор и аранжор. Най-старият трак, който включваме е от 2004 година, когато участвах на „Бургас и морето“ с песента „Между два свята“.

Димитър Атанасов издаде, че в диска ще чуем  и още 4 композиции, с които той се е явявал на бургаския конкурс за забавна песен.

Изнанада за феновете им ще бъде и новата версия на „Уморени крила“, в което техният ментор в шоуто Иван Лечев ще изсвири не китарите, а соловата цигулка.

Можете да последвате дует „Машини“ и в социалните мрежи:

https://www.facebook.com/duetmashini

https://www.youtube.com/channel/UCJe9aZkW9fgdBW6qccfTZ2Q

Коментари

Още от последните новини