Докога циганите ще ни убиват за 5 лева?

Докога циганите ще ни убиват за 5 лева? - E-Burgas.com

Цигани-Рогачев

Преди два дни в Университетската болница в Пловдив издъхна Георги Рогачев. Той беше пребит от над 70 цигани в собствената му газстанция в карловското село Розино. 58-годишният мъж беше в кома повече от месец. Без да излезе от коматозното състояние, той почина. За вас името му вероятно е част от черната статистика, но Lentata.com за пореден път ви напомня, че не може да оставяме циганите да ни ограбват, пребиват, убиват и изнасилват, а още по-малко да си мълчим за това.

Докога ще търпим - питаме Стоян Голевски-Халата от мотоклуб „Траки“. Припомняме ви, че малко след побоя на Рогачев стотици рокери излязоха на протест в знак на подкрепа и съпричастност към семейството на пребития. Тогава рокерите казаха, че не търсят отмъщение, но искат органите на реда да си свършат работата. Към момента обаче, за убийството задържани са едва двама души.

Над 70 цигани, въоръжени с всякакви подръчни материали, лопати, колове, пребиха зверски Георги Рогачев в с. Розино и то в собствената му газстанция. Докога подобни неща ще се случват в България?

Това е време да го кажат политиците, всички трябва да се борим Конституцията да се промени, частната собственост да бъде неприкосновена, докога ще ни убиват за 5 лева. Последният случай е с тази жена, която са я удушили за 5 лева. Хващат ги убийците, а после ги пускат. Вървете по селата да видите възрастните хора как живеят, елате в Розино да видите хората в какъв страх живеят и от колко години е така.

Вчера погребахте Георги Рогачев, какво заслужават убийците му?

Толкова много хора имаше, по това се вижда колко свестен беше този човек. За съжаление, в България няма смъртна присъда, така че доживотна, в момента са задържани само двама души, а първите коли, които са отишли са 2 коли с общо 10 души. Брат му и Георги са били с няколко от работниците на газстанцията. Добре, че брат му е легнал върху него, да не го насекат с мотиките. Цяла България трябва да подемем някаква инициатива и да се опитаме да пресечем това нещо. Недопустимо е в 21 век циганите да те убиват като куче в собствения ти двор. А той дори им е помогнал на тези цигани, дал им е вода, ток, той им е помогнал, а те са дошли да го убият. Това нормални хора не могат да го направят.

Сега циганите в Розино ги било страх, че братът на Рогачев ще им отмъсти… 

Това са цигански измислици. Това са циганските закони, око за око, зъб за зъб. Днес е в Розино, утре ще е някъде другаде, в момента циганите там са по-тихи от водата. За циганите всеки ден е празник, за тях не е важно да отидат на работа, те живеят от „социала“, а парите за него идват от нашите данъци. Просто в момента им е изгодно да се изкарат жертвите. Циганите са имали толкова свободно време да съберат всички доказатества, добре, че са забравили тази лопата и е имало кръв по нея.

А полицията къде е била? 

Полицията охранява престъпниците. Когато рокерите правихме протест, работата на полицаите беше да пазят циганите. Циганите са изгодни за политиците и затова са им важни и ги охраняват.

Но имайки предвид, че Георги е бил нещо като местния пазител от циганите, означава ли сега, че те са спечелили, че са се показали като по-силните?

Георги пазеше делтапланеристите от циганите, те кацаха по поляните и циганите им режеха въжетата, обираха ги. Но това не са местните цигани, а цигани пришълци, те са най-опасните – те правят най-големите поразии. Аз мисля, че убийството на Георги е поръчково, той може би е бил конкуренция на някого, предложи ли са му да стане кмет, той е отказал, може да са се опасявали, че следващият път може да приеме. Това си е било целенасочено убийство. Циганите са се били уговорили да отиват да го убиват. Било е подготвено. Знаели са какво правят точно. Такива неща не стават случайно.

Държавата къде сбърка, защо позволи циганите да се чувстват безнаказани и да мислят, че всичко им е позволено? 

Това не е от сега, това е от години, това не е от вчера, от години циганите като крадат ток, не им правят нищо. Ако българин два дена не си плати тока му го спират, а циганите са недосегаеми, на тях не им пука от нищо. Толкова години живот и спокойствие, тях просто никой не може да ги уплаши.

Циганската битова престъпност по малките населени места е извън контрол, баби си купуват пистолети, не смеят да излязат до тоалетната нощем. Къде сбъркахме, че се стигна дотук, да треперим от страх, че тази нощ ще ни ограбят, изнасилят, пребият, убият?

Това си е самата истина. Сбъркана е Конституцията, политиците си правят Конституцията, за да помага на тях, не на гражданите. Не може да ти влизат в двора и ти да нямаш право да реагираш. Анархията е изгодна на много хора.

И най-страшното: хората не смеят да разкажат за проблемите си от страх от вендета, принудени са да затварят вратите, да залостват прозорците и да се надяват, че и тази нощ ще им се размине?

Разбира се, че е така. Хората ги е страх, когато ние сме там, местните говорят с журналистите, но не и пред камерите. Както са тръгнали срещу Рогачев, така могат да тръгнат срещу всеки друг, двама са задържани, но всички други са на свобода. Всеки ден те крадат дърва, всеки ден по една каруца с дърва и никой нищо не прави срещу това. Те смятат дървата за тяхна собственост. Цинанинът отива, продава дървата и взема 60 лева, а как се изкарва надник 60 лева. В селото кметът ги покровителства, той е този, който всичко вижда, а нищо не прави.

Демографската картина е плашеща, какво да правим – протести, саморазправа, война?

Промяна на Конституцията, ние трябва да изкараме политиците от охолния им живот. България може да се оправи за една седмица, само трябва да има хора, които да мислят за българите.

Снимка - източник: "24 часа"

Автор Симона Милкола, Лентата.ком

Коментари

Още от последните новини