Догодина ремонтират една от най-разбитите улици в центъра на Бургас?

Догодина ремонтират една от най-разбитите улици в центъра на Бургас? - E-Burgas.com

Улица „Пиротска“ е постлана с павета, които много пъти са били пренераждани след разкопаване

Една от най-разбитите улици в центъра на Бургас да бъде ремонтирана догодина, настояват  педседателят на Общински съвет  Костантин Луков и общинският съветник Евгений Мосинов. Става дума за участъкът на ул. "Пиротска" от ул. „Цар Симеон“ до ул. „Оборище“. Те са внесли докладна записка, с която искат да възложат на кмета Димитър Николов  изработване на проект за бюджет на Община Бургас за 2019 г. да предвиди необходимите средства за цялостен ремонт на въпросния учатстък от улицата. 

Луков и Мосинов припомнят, че улицата е изградена преди повече от 50 години. Тогава пътната настилка е изпълнена чрез поставяне на павета. През този период от време и особено след 1990 година в този участък на улицата бяха изградени множество нови сгради. Само през настоящата година в края на улицата бяха построени две кооперации. При извършване на строителството улицата бе разкопавана многократно за прокарване на подземни инфраструктурни съоръжения.

Към настоящият момент настилката на улицата не е възстановена и създава затруднения на живущите в района. При дъждовно време, особено в периодите на по-обилни валежи, огромна част от нея се наводнява и на практика я прави трудно за използване, като едновременно с това наводнява и избените помещения на сградите.  Улицата се намира в идеалния център на града и живеещите на тази улица плащат едни от най-високите данъци. Преди повече от четири години живеещите на ул. „Пиротска“ в този участък, са инициирали подписка за възстановяването й, която е входирана в деловодството на община Бургас, но до настоящия момент не са предприети мерки от администрацията.

Докладната записка ще бъде разгледана от комисиита по "Бюджет и фананси" и "Правни въпроси".

Коментари

Още от последните новини