Догодина отварят за разходка зоната около Тютюниевата магазия на порта

Догодина отварят за разходка зоната около Тютюниевата магазия на порта - E-Burgas.com

Предстои да бъдат отворени ценовите оферти в обществената поръчка, след което ремонтите могат да започнат

Четирима са кандидати за обновяването на района на 3-то и 4-то корабни места в пристанище Бургас. Предстои отваряне на ценови оферти и избор на изпълнител. Ако изпълнителят бъде избран без обжалвания, то ремонтите могат да започнат до края на годината и да привършата през лятото на 2019 година, тъй като срокът за изпълнение е 180 дни. 

Ремонтите ще обхванат територията от края на 2-ро корабно място до кръговото пред хотел "Приморец", където се намират Магазия 1 и Тютюневата магазия, която в момента се ремонтира. Освен съществуващите сгради на територията е предвиден Конгресен център, намиращ се между Морска гара и сградата на Магазия 1.

Паркоустройство и благоустройство включват обособяване на зелени площи, като площта на настоящата разработка е 6 662 м2 и 1 005 кв.м покривно озеленяване.

Възложител е ДП "Пристанищна инфраструктура". Целта на обществената поръчка е да се създаде комплексна благоустройствена среда за достъп до Зона за обществен достъп – Бургас и създаване на необходимата инфраструктура, свързана непосредствено с експлоатацията на Морска гара и Магазия 1, както и бъдещите сгради Конгресен център и преустройство на Тютюнева Магазия.

Стойността на ремонта е 3 300 000 лв. без ДДС.

Компаниите, които са взели участие в търга са:

- "Строймонтаж" ЕООД
- "ДЗЗД "Ве Строй", съставено от "Елин Строй-6" ЕООД и "Вера Строй"ЕООД.
- Консорциум "Холдинг Бургас инфраструктура" ДЗЗД с партньори в консорциума "даскон"ООД и "СМК – Монтажи" АД.
- "Аква Пътища" ДЗЗД, в което са"Аква системс" АД е "Пътища и Мостове" ЕООД.

Коментари

Още от последните новини