Доброволци залесяват опожарена местност край Бургас

Доброволци залесяват опожарена местност край Бургас  - E-Burgas.com

Акцията 3в1 - залесяване, поход и пикник ще се проведе на 31 март

Доброволци ще залесят опожарената местност между Банево и Изворище, където бяха унищожени много дървета при големия пожар миналото лято. Акцията е организирана от "Зелена Странджа" и включва залесяване, поход и пикник на 31 март. Площта за залесяване е определена и подготвена от Държавно горско стопанство - Бургас.

Доброволците ще залесят над 100 фиданки от  цер и космат дъб, също осигурени от ДГС - Бургас Акцията ще бъде съпроводена с беседа за залесителната дейност в горите през последните години, както и за борбата с горските пожари от първо лице с хората, които са избрали нелеката професия на лесовъди. Инструменти за залесителната акция ще бъдат осигурени от "Зелена Странджа".

След като засадят дръвчетата, доброволците ще се отправят в околностите на село Драганово, където ще направят поход с пикник на заслон в гората. За децата е предвидена стрелба с лък. Общото разтояние на маршрута е 12 км.

ВАЖНО: За да ползвате осигурен транспорт от Бургас и обратно е необходимо да попълните регистрационната форма под информацията за събитието в сайта.

Програма:

08.30 – Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас;
9.00 – Изчакване на кръговото кръстовище на Бургаски минерални бани и придвижване с колите до обекта за залесяване;
9.30 – Акция за садене на дръвчета в лесопарк "Бургас";
11.30 – Придвижване с колите до село Драганово;
12.00 – Начало на пешеходния преход;
12.30 - Почивка и обяд на заслон в гората, барбекю, стрелба с лък;
14.30 - Преминаване през чешма с минерална вода в гората, горите около село Белодол, селски язовир и други места в района;
17.00 - Връщане в село Драганово и отпътуване за Бургас.

Коментари

Още от последните новини