Добри хора подадоха ръка на малкия Любчо

Добри хора подадоха ръка на малкия Любчо  - E-Burgas.com

Чудесен новогодишен подарък получи двегодишният Любчо, който страда от сериозно очно заболяване, позволяващо му да различава само светлина.

Семейството му бе зарадвано с 1400 лв., нужни за лечебни процедури на  детето. Парите са събрани от дарителска кампания, провела се в аптеки „Фаркол“. Бургаската верига откликна на зова за помощ и постави дарителски кутии в 6-те си градски аптеки, както и в централния си офис. Така, в продължение на два месеца, клиенти с добри сърца и служители на фирмата събраха сумата от 1400,28 лв. Преди ден управителят на аптеки „Фаркол“ магистър фармацевт Красимир Златев връчи парите на Рая Димитрова - майка на болното момченце. Бургазлийката, която се грижи и за по-голяма  дъщеря,  благодари на всички добри хора, помогнали им в този труден момент.

Средствата ще бъдат използвани за поредните очни процедури на Любчо в Сърбия, за където семейството заминава в края на месеца. Точната диагноза на момченцето е атрофия и хипоплазия на зрителния нерв, което според лекари не подлежи на операция. Родителите му са обнадеждени от електростимулацията и лазерната акупунктура, които правят в Нови Сад, Сърбия. „Има напредък, Любчо наскоро проходи, удря се в предмети, но вече проявява и ориентация. За съжаление още не може да говори“, споделя майка му.

Досега Любчо има три 10-дневни курса на лечение в Сърбия. Всеки един от тях, без страничните разходи, струва 580 евро. Препоръките на лекарите са да правят процедури на всеки 3 месеца. 

Отделно Любчо има нужда от ежедневна рехабилитация за подобряване на двигателната активност. Майка му разказва, че 10 процедури се поемат от здравната каса. Останалите са за сметка на семейството. Една процедура струва 20 лева. „Винаги, когато имаме възможност, ходим до дом „Майка и дете“ за рехабилитация, много хора също ни помагат“, оптимистични са родителите на Любчо.

        

 

Коментари

Още от последните новини