До 8 години затвор грозят ученика Галин от Английската гимназия

До 8 години затвор грозят ученика Галин от Английската гимназия  - E-Burgas.com

Тийнейджърът бил с висока степен на обществена опасност и с утвърдени престъпни навици

18-годишният наркодилър Галин Караверленски от Бургас, който преди два дни бе арестуван при зрелищна акция в ресторант "Хепи", може да лежи до 8 години в затвора. Това стана ясно от обвинението, според което законът предвижда 

Окръжен съд – Бургас определи мярка за неотклонение „Задържане под стража" на обвиняем за разпространение на наркотични вещества  наказание „Лишаване от свобода" от две до осем години и глоба от 5000 до 20 000 лева, тъй като се касае за тежко умишлено престъпление. 

Галин бил спипах с марихуана за първи път на 23 юни миналата година в паркиран автомобил в бургаския комплекс "Изгрев". С постановление от 18 януари тази година на разследващия орган, Галин е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 23 юни 2016 година и 18 януари тази година., в условията на продължавано престъпление, държал с цел разпространение и разпространил високорисково наркотично вещество — коноп с процентно съдържание на активно действащия компонент тетрахидроканибинол 7,60%, 6.00%, 6.40%, 5.8% и 8.70%.

От справките с мобилни оператори и справка за съдимост на обвиняемия; в заключенията по извършените химически експертизи,  както и във веществените доказателства – албуми с фотоснимки, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият Галин К. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

Вчера съдът намери, че опасността обвиняемият да извърши престъпление, ако не бъде задържан, е реална.

Съдът заключи, че от изложеното се налага извода, че обвиняемият е трайно ангажиран. Според Бургаският окръжен съд наложените му до момента наказания – обществено порицание и пробация, очевидно не са изиграли своя поправителен и превъзпитателен ефект. Предвид това, съдът счете, че Галин К. е личност с висока степен на обществена опасност и с утвърдени престъпни навици, предвид демонстрираната трайна склонност към извършване на престъпления с високорискови наркотични вещества. В тази връзка Бургаският окръжен съд заключи, че ако обвиняемия бъде на свобода, съществува реална опасност същият да извърши ново престъпление.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас в тридневен срок.

 

Коментари

Още от последните новини