До 5 години в Бургас: Всичкият боклук - под земята!

До 5 години в Бургас: Всичкият боклук - под земята!  - E-Burgas.com

Събираме пластмаса, стъкло, хартия и органични отпадъци в различни кофи

Община Бургас обяви мащабна обществена поръчка за проектиране, доставка и монтаж на подземни контейнери за разделно събиране на отпадъци, които ще заменят сегашните кофти за боклук. 

Става въпрос за 240 нови подземни контейнера, които ще бъдат поставени на различни места в Бургас през следващите пет години. Удоволствието ще струва малко над 3 млн. лв., но сред приключването на проекта трябва да се сложи край на грозните гледки и неприятните миризми, на които бургазлии стават свидетели, особено през летните месеци.

Местата ще бъдат определени съобразно инвестиционната програма на Община Бургас.  Това включва площадни и междублокови пространства, пешеходни алеи, улици и тротоари и други зони за обществен достъп. Боклукът ще се събира разделно, като пластмаса, картон, стъкло, хартия и органични отпадъци ще има отделни кофи. 

В Бургас вече има подземни контейнери на няколко места. Такива има на площад "Тройката" и нова обновената ул. "Батенберг". Още при изграждането им от общината обявиха, че ще продължат с добрата практика, ако тя бъде възприета добре от бургазлии. 

Коментари

Още от последните новини