До 3 месеца ограничават скоростта в Бургас?

До 3 месеца ограничават скоростта в Бургас? - E-Burgas.com

Димитър Николов все още обмисля идеята за максимална скорост от 30 км/ч в определени зони

Идеята за ограничаване на скоростта до 30 км/ч на няколко места в Бургас все още е на дневен ред. Това признава кметът Димитър Николов в инетрвю за списание "Градът". 

Идеята бе лансирана от самия кмет за първи път при представянето на Бюджет 2017 на община Бургас. Тогава Николов заяви, че до края на годината ще стартира пилотен проект за ограничение на скоростта в бургаския комплекс "Братя Миладинови". Зоната ще включва улиците между "Одрин", "Струга", "Ванчев Михайлов" и "Стефан Стамболов'. Там има съсредоточени няколко училища, спортни обекти, спортни площадки и много пешеходни зони. 

9 месеца по-късно ограничението още не е въведено, но от община Бургас планират това да стане до края на годината. 

"Голяма част от съществуващите улици, които са с малки габарити, ще станат еднопосочни, което ще даде възможност за обособяване на паркоместа от едната им страна. Освен ограничването на скоростта това ще даде възможност и за създаване на ред при паркирането." казва още Димитър Николов.

Той припомня, че догодина трябва да заработи и втората зона с ограничение на скоростта от 30 км/ч, която ще бъде в "Меден рудник". Тя също е избрана заради концентрацията на автомобили, както и заради наличието на училища и детски градини в близост. 

Коментари

Още от последните новини