ДНК материал на трети човек по оръжието на Иванчев

ДНК материал на трети човек по оръжието на Иванчев - E-Burgas.com

ДНК материал на Никола Маринов, по прякор Магарето е открито по оръжието, с което се предполага, че е стрелял Георги Иванчев. Това твърди защитата на Иванчев. Адвокатите и на двамата, обвинени в опит за убийство на Димитър Желязков-Очите,  са от Варна, тъй като нито един бургаски адвокат не се е съгласил да защитава Иванчев и Димитров.

Преди заседанието, белезниците и на двамата бяха свалени.

Според адвокат Росен Петров, защитник на Георги Иванчев не е преценена фактическата обстановка. "Недоумение буди фактът, че във въпросната вечер отиват 30 човека, които нямат резервация за вечеря във "4 you". Едното лице е било по шорти и бронежилетка, и забележете с пура в ръка. Георги Иванчев не е поканил тези хора на вечеря. Никой не ги е канил. Да, гражданинът Димитър Желязков може да отиде където си поиска, но с тези 30 човека, които нахлуват, обикновената ситуация става необикновена. Освен това Иванчев никой не го знае кой е, а всеки знае кой е Димитър Желязков и всеки знае миналото му." -каза адвокат Петров. Той поиска по-лека мярка за Иванчев, като допълни, че животът на Георги Иванчев е застрашен. "Той не е от този град, вкаран е в затвор, в който излежават присъди осъдени. Там той е получавал заплахи за живота си.", каза още адвокатът.

Самият Георги Иванчев не се признава за виновен и поиска по-лека мярка-"домашен арест". Той също каза, че животът му е застрашен, защото от по-горни килии чувал заплахи. Оплака се, че златната му гривна била открадната.

Георги Иванчев вече е осъждан през 2014 година, каза прокурор Ангел Ангелов и допълни, че в момента на извършване на деянието е изтърпявал присъдата си.

Адвокатът на Радослав  Димитров- Калин Георгиев обясни, че съдебното минало на клиента му е чисто. Той е категоричен, че Димитров не е стрелял по Димитър Желязков-Очите. "Според свидетелските показания, в заведението са нахлули 30 човека, които с часове са се събирали в курортния комплекс. Пак според свидетели тази ударна група е марширувала под строй. Искам да попитам-защо не е изследвано дали поведението на Димитров и Иванчев не са били продиктувани от друго противозаконно действие".-попита риторично адвокат Георгиев.

Георгиев също поиска за клинета си по-лека мярка, тъй като Димитров няма как да се укрие. Той живеел в Слънчев бряг и си изкарвал парите сам.

Прокурор Ангел Ангелов настоя мярката "задържае под стража"  да не се променя в друга, тъй като имало опсаност двамата или да се укрият, или да извършат друго престъпление. Съдия Георги Пепеляшев постанови "задържане под стража". Обмисля се двамата да бъдат преместени в Окръжния затвор.

 

Георги Иванчев и Радослав Димитров са обвинени в опит за убийство на Димитър Желязков-Очите. Според събраните доказателства, Иванчев е стрелял с пистолет "Макаров" с изтрити номера и е произвел 3 изстрела към Очите, два в гърдите и един в корема. Димитров е стрелял три пъти в дясното и лявото рамо на Димитър Желязков.

 

Коментари

Още от последните новини